Webbinarier

Att ta sin verksamhet online i form av webb-seminarier, s.k. webbinarier är något som många kan ha stor nytta av.
Oavsett om man använder det i marknadsföringssyfte, utbildningssyfte eller för att ersätta – eller komplementera – live events

Boka ett online-möte

Kontakta oss

Webbinarier

Det är många som efterfrågar möjligheten att hålla så kallade webbinarier, dvs webb-seminarier. Men vad är då skillnaden mellan ett webbinarium och ett vanligt online-möte?

Ett online möte kan man ju jämföra med att hålla ett ”vanligt” möte i ett mötesrum där alla deltagarna sitter runt ett bord och deltar på lika villkor, dvs alla kan vara med och diskutera och eventuellt visa sina presentationer på en skärm.

Ett webbinarium kan man jämföra med ett event där det står en eller flera personer på en scen och pratar till en större mängd människor i publiken som i huvudsak lyssnar. Möjligen ställer en fråga eller svarar på frågor genom att räcka upp händerna.

Det finns mycket att tänka på när det gäller att planera, sätta upp och genomföra webbinarier. 

Vi på Weekend Webbexperterna har gjort en omfattande research på marknaden vad det gäller olika webbinarieverktyg men även gällande utrustning, miljö och sist men inte minsta vad man skall tänka på innehållsmässigt när man genomför sitt webbinarium.

För att presentera resultaten av våra undersökningar på bästa sätt kommer vi – såklart – att genomföra ett antal webbinarier!

Anmäl er till något av dessa, så får ni reda på mycket mera i detalj!

Webbinarium om webbinarier - vilket verktyg skall man välja?

Välkommen till detta webbinarium där vi går igenom allt ni behöver tänka på när ni skall välja teknisk plattform för era webbinarier. Vi har gjort en omfattande research av olika webbinarie-verktyg och även testat en hel del. Detta webbinarium kommer dock att fokusera på allt man bör tänka på i sitt val av verktyg snarare än att vi rekommenderar visst verktyg, även om vi kommer att berätta och visa vilket vi slutligen valde.

Just nu i sommartider kan du titta på det här ”on-demand”, dvs direkt nu eller på en tid som passar just dig! Det innebär att vi inte är med live och svarar på frågor som vi säger i webbinariet, men du kan ändå chatta dina frågor under webbinariets gång, så svarar vi på dem i efterhand via e-post!

Prenumerera på våra nyheter

Så får ni exempelvis reda på när vi släpper nya webbinarier. Och mycket annat matnyttigt.
Ni kan när ni vill säga upp prenumerationen.

Vad kan vi hjälpa er med?

Tycker ni att det mycket att tänka på? Känns det svårt att veta hur ni skall planera det bästa för just er verksamhet? Ingen fara – vi är här för att hjälpa er och ni kan välja exakt hur mycket eller lite hjälp ni vill ha. Boka bara in ett online-möte med oss så tar vi en första diskussion om era behov och första mötet är helt kostnadsfritt för er!

Boka ett online-möte

Exempel på hjälp vi kan erbjuda er

  • Planeringshjälp – kravspec
    Vi hjälper er att ta fram en kravspec på vad ni har för behov i valet av verktyg. Vi kan även hjälpa till och titta över er tekniska utrustning.
  • Framtagande av teknisk plattform
    Vi väljer utifrån er kravspec ut det verktyg som bäst matchar era behov. Vi har ju redan testat en hel del verktyg och har därför redan nu en hel del fakta om de olika verktygens specifikationer och möjligheter.
  • Weekend Webinar Solution
    Vi har tagit fram ett koncept som innebär att vi står för allt det tekniska bakomliggande krångliga, ni bara fokuserar på att genomföra era webbinarier. Självklart finns vi med er hela tiden med support och rådgivning samt utbildar er på plattformen vi använder.
Demio

Vi valde Demio

Det verktyg som vi slutligen valde själva heter Demio. Vi tror också att det kommer att fungera utmärkt för de allra flesta av våra kunder. Som ni kommer att få reda på om ni ser vårt webbinarium om webbinarier så var det inte lätt att hitta ett verktyg som tickade i alla boxar vi hade i vår kravspec, men detta kom absolut närmast och de funktioner de saknade bedömde vi då som mindre viktiga eller att det går att lösa på annat sätt. Vi berättar med i webbinariet om varför vi valde just detta.

Om ni känner för att testa detta verktyg, så får ni hemskt gärna anmäla er för en 14-dagars gratis test via vår banner här under, på så sätt får vi en liten bonus om ni sedan skulle besluta er för att använda Demio. Ni betalar såklart inget extra för detta. Ni behöver heller inget kreditkort eller liknande för att testa, så det är bara att köra igång!

BONUS! Om ni registrerar er för en test-period med Demio via vår banner här under, så bjuder vi er på en snabb-utbildning om verktyget så får ni en mycket kortare startsträcka att komma igång! Samt kan vi svara på en hel del frågor. När ni registrerat er hos Demio, boka bara in ett online-möte med oss (finns kalender med tider att välja på) så kör vi ca en timmes genomgång via Google Meet. Skriv då bara i kommentarerna när ni bokar mötet att ni önskar en Demio-genomgång.

Men observera – om ni vill testa UTAN att själva behöva registrera er, sätta upp allt, läsa instruktioner, etc, så läs om vår tjänst Weekend Webinar Solution som vi nämner här ovan – där kan ni OCKSÅ få en 14 dagars gratis test, men då fixar vi konto, uppsättning, och kör genomgången med er när allt är körklart!

demio
demio

Våra tjänster

Kontakta mig för mer info!

Anders Alhbin

Anders Alhbin

Projektledare

Maila Anders
070/325 33 10

Google meet

Boka Onlinemöte

Boka online möte med oss via Google Meet så kan vi diskutera era behov och se hur vi kan hjälpa er!

Läs mer och boka möte