Weekend fyller 20 år!

Boka ett online-möte

Kontakta oss

8 maj, 2020 | Allmänt

Det känns som en evighet sedan och det var det också. Åtminstone i webb-sammanhang. I år är det 20 år sedan vi startade Weekend.

Det var faktiskt redan förra årtusendet, närmare bestämt 1999, som vi var 4 killar som träffades på en utbildning i webbutveckling. Det var under den allra hetaste IT-boomen som efterfrågan på webbkompetens var hög och vi gick en 7-månaders utbildning. Vi beslöt ganska snart att vi skulle försöka bygga lite saker tillsammans åt olika kontakter som vi hade runt omkring oss och vi började skapa databas-drivna webbsidor där användarna själva kunde uppdatera sitt innehåll utan att behöva anlita en HTML-kodare varje gång någon text behövde ändras. Detta var en tidig version av de nu helt dominerande CMS-verktygen.

Året efter – år 2000 – grundade vi så vårt första bolag, Weekend Webbutveckling HB. Vi har efter detta haft ett antal olika bolags-former och namn, men varumärket Weekend har hängt med ända från början! Weekend blev också tidigt känt för att leverera hög kvalitet och bra lösningar och detta rykte har vi kvar än idag och är väldigt stolta över. I själva verket är de allra flesta kunder vi haft genom åren (se gärna alla våra olika uppdrag här) referenser från andra kunder eller kontakter. Vi har i ärlighetens namn inte annonserat mycket genom åren…

Uppdragen har varierat genom åren med såväl storlek som innehåll och idag ligger fokus på att hjälpa våra kunder att få en enklare webb-vardag genom att erbjuda olika webblösningar samt lämna fortlöpande support och underhåll på dessa. Samt att hjälpa dem få nya kunder med hjälp av sina webbsidor och med hjälp av konvertering och online marknadsföring.

Vi är i skrivandes stund på väg in i ett nytt, spännande område som blivit väldigt hett tack vare den rådande Corona-krisen vilken inneburit att alltfler behövt ta sin verksamhet online – nämligen webbinarier. Det vill säga webb-seminarium.

Vi kommer inom kort att lansera en helt ny tjänst inom detta – Weekend Webinar Solution – håll ögonen öppna efter detta!

Vi är idag 2 kvar av de ursprungliga grundarna och ni är varmt välkomna att kontakta oss så skall vi hjälpa er att få ett bekvämare webb-liv, idag och förhoppningsvis 20 ytterligare år framåt!

Hälsningar // Anders Alhbin & Jörgen Jansson

Senaste nytt

Dags att se över sina lösenord

Ingen har väl undgått nyheterna om det stora dataintrånget nyligen som ställde till det för många företag och myndigheter. Hackarna blir skickligare och försöken ökar, så det är dags att skruva upp säkerheten för sina webbsajter.

läs mer

Monas simskola ny kund hos oss

Vi välkomnar Monas Simskola som kund till oss på Weekend Webbexperterna. Ägaren – Mona Bhat – är en aktiv entreprenör som driver flera olika verksamheter.

läs mer

Webbinarium om webbinarieverktyg

Nu har vi på Weekend Webbexperterna dykt in i ett nytt och spännande område som blivit väldigt aktuellt på senaste tid, nämligen webbinarier. Välkommen att se vårt webbinarium om webbinarieverktyg!

läs mer
Google meet

Boka Onlinemöte

Boka online möte med oss via Google Meet så kan vi diskutera era behov och se hur vi kan hjälpa er!

Läs mer och boka möte